lördag 30 april 2011

Teknikpass

Har nyss vart ut på ett teknikpass, kändes helt ok i skogen nu. Börjar på att hitta flytet. Tyvärr så la cykeldatorn av efter en stund så hela rundan kom inte med. Men kika gärna till höger på teknikrundanöstanbyn, så ser ni vart jag kört någonstans.



Nu blir det teknik träning med Hugo, han åker helst i skogen. Det är bra det;-)

torsdag 28 april 2011

Ny design

Tänkte att jag skulle ta och fixa till utseendet lite på bloggen, blir lätt lite tråkig med svart bakgrund i längden. Eller vad tycker ni,blev den fulare eller?
Sen har jag lagt till lite för att få den lite mer levande. Bl.a. Kan ni se mina senaste träningar. Har en app i iphonen som automatiskt lägger ut på bloggen så fort jag sticker ut och tränar, där kan ni kika vart jag vart och härjat runt någonstans i skogarna. Tips om ni går in och kollar där från en iphon, lägg upp en ny sida annars kan ni aldrig se hela kartan.
Ha det gött och elda på utav bara f.. I helgen.



tisdag 26 april 2011

Gästrike cupen egen hemsida

Snart drar Gästrike cupen igång.
Kolla in hemsidan för info och träningstävlingar inför cup starten.




Klicka på bilden för att komma till sidan.

måndag 25 april 2011

40 år idag

Idag har man hunnit blivit 40 år.
Känns riktigt gött.
Gävle Dagblad har gjort en jubilar artikel som går att läsa på webben eller i tidningen idag.



Klicka på bilden för att se artikeln.

Ny teknik runda

Håller på att försöka få till en riktigt bra teknik bana i skogen där jag bor. Var ut och röjde lite under dan och testade att köra lite på den sent på kvällen.
Tanken är att det ska vara en singeltrack bana som man får jobba sig igenom. Inget gratis och det ska finnas svåra partier som man kanske inte klarar i början, men som man förhoppningsvis lär sig att klara sen.
Testade under kvällspaset em ny app som jag laddat ner. Funkade riktigt bra, här kommer lite smakprov.






http://j.mp/hKMcTH
Här kan du se banan på en bättre karta.



onsdag 20 april 2011

4 minutare och lite spekulationer

Brände av 8 st 4 minuters intervaller innan jobbet naturligtvis. Det kändes helt o.k, riktigt skönt ute nu när vårvärmen kommer. Allting blir så mycket enklare så fort det blir lite varmare och ljusare ute.
Körde intervallerna efter väg, tycker på nå vis att det är enklare att köra dem där än i skogen. Eller så är det bara lathet, att man helt enkelt inte orkar ge sig ut bushen kl 06 på morgonen.
Det handlar nog mycket om inställning, om jag ställer in mig kvällen före på att nu ska vi ut i skogen tidigt imorgon bitti och blåsa ur lungorna så mycket det går, ja då brukar det inte vara några problem. Men sätter jag mig bara på cykeln, värmer upp och under tiden funderar vart jag ska åka, ja då hamnar man oftast på vägen. Tokigt eller hur, allt sitter i huvvet......som vanligt;-)
För man vill ju ut i skogen, inte fan vill man bli en sån där landsvägsnötare heller.....


tisdag 19 april 2011

Tekniska stigar imorse på 29'an


Morgonpass i morse. Har en runda med några riktigt tekniska partier på som jag brukar köra. Nu var det lite spännande i morse , då jag skulle testa vad 29'an gick för....
Generellt så blir dem svåra partierna enklare, man fastnar liksom inte fast när det
är väldigt mycket Sten och rötter. Det som känns lite ovant nu är att man inte riktigt litar på cykeln än, man tror när man går in i ett parti att det ska bli svårare än det är.
Man spänner sig och överarbetar vissa situationer, när det egentligen inte är svårt.
Men det är nog bara en vanesak.
Jag måste helt enkelt ut och träna mer.
Jag bjuder på en bild från i kväll, då vi passade på att laga lite kålbullar ute. Alltid lika gott.



Mycket flott, mycket fläsk och lingondricka till......perfekt laddnings käk inför ett race;-)

söndag 10 april 2011

Storleken har ingen betydelse

Idag bär det iväg på nya äventyr. Nu är det Grövelsjön som gäller igen. Hoppas på att det blir några kalla nätter , så att det fryser på och blir hård skare. Förra året vid den här tiden, så körde jag några grymt häftiga pass på kalfjället.
Hugo har naturligtvis med sig sin cykel oxå.



Storleken har ingen betydelse, när det gäller att ha kul på hjul;-)

lördag 9 april 2011

En elefant balanserade...

Idag har jag vart ute på ett tvåtimmars pass med grabbarna i cykelkärran. Jag trodde att Hugo skulle vara vaken en stund och sen somna.... men ack så fel jag hade. Han har sjungit för mig i två timmar, popular och en elefant balanserade fick jag väl höra en så där 50ggr......
Två timmar med en cykelkärra bakom funkar riktigt bra, det är lite svårt att hålla distans tempo bara. Man blir lite rastlös över att det går sakta, så det är lätt att farten trissas upp. Det värker så där skönt i benen nu, så jag tror passet gav något ivf.


En sjungande Hugo med solbrillor och en snarkande Ebbe brevid:-).



Stannade till i Forsbacka vid dirten, men det kändes lite vanskligt att ge sig på dem stora hoppen med cykelkärran bakom;-).

torsdag 7 april 2011

Första skogspasset på 29'an

Ja, var ska man börja....sjukt skönt den nya Giant Anthem x 29"aren. Körde första passet för i år i skogen. Åsen nere i Årsunda brukar vara ett säkert kort om man vill köra i skogen en par veckor tidigare. Vi (jag,Jimmy, Pelle)blåste av två 20 minuters intervaller på lite fina stigar. Cykeln känns helt brutal så fort det blir riktigt stökigt. Man behöver inte ens fundera eller tveka. Det är bara att köra över skiten. Hur kul som helst.
Efter ett pass i skogen med det här monstret är jag helt övertygad över att 29"are är framtiden.
Ska bli kul att se hur många av Sverige eliten som vågar testa att tävla på 29". Men det är väl som vanligt..... Jag kommer ihåg vad folk sagt till mig......heldämpat nej det är för svampigt......riserstyre nej det är för downhillare.....oj vilka breda däck du har 2,35 dem måste gå tungt.....
Oj så fel alla hade, nu tävlar hälften med en heldämpad cykel med feta 2,35 or och riserstyre.
Med det vill jag säga att jag har aldrig fel;-). Om två år vinner någon SM på en heldämpad 29'a.
Och om tre år kör två tredjedelar av Eliten på en 29'a. Lita på MIG. ;-). Eller har jag fel?





tisdag 5 april 2011

Ute träning effektivare än testcykel?

Blev intervaller ute i morse oxå.
4 st 4 minutare på väg med 29'ern. Plusgrader och bara vägar gör allting lite lättare. Känns ganska skönt att köra på mtb'n oxå så tidigt på morgonen. Kör man på testcykeln så tidigt och om man inte har vaknat till riktigt är det lätt att man lackar ur och får psykbryt.
Sen inbillar jag mig att det ger mer att köra ute. Man tar ju liksom i från början då på intervallerna och sen hittar man en nivå som känns bra. På testcykeln är det lätt att man bara stirrar sig blind på watt mätaren. För man vet ju hur många watt man klarar i tex 4 min och då blir ju intervallen enklare i början och sen succesivt jobbigare. Vilken typ av intervall som är effektivast i tränings synpunkt. Ute intervall kontra testcykel, det vet jag inte. Men det kanske ni läsare har bättre koll på?



måndag 4 april 2011

Morgon intervaller


Var riktigt effektiv i morse. Så pass att jag helt plötsligt var påklädd (träningsklädd) och klar 20 min tidigare. Så i morse skarvade jag på färden till jobbet med några 8 minuters intervaller.
Skönt att vara tränad, ombytt och redo för att börja jobba redan kl.7. Utan att egentligen planerat det ......
Än så länge går det bara att träna efter vägarna här i Sandviken. Men det går fort nu.... Jag åker till grövelsjön igen nästa vecka och efter det vore det väl själva fa... Om inte snön är borta.
Vi får stå ut ett tag till.


lördag 2 april 2011

Vilken skillnad!!!!!




Dagens pass var en fröjd. Tidig uppstigning, sen bar det iväg på ett distans pass 06.00 i morse. Hur är man funtad igentligen??? Jag har ju lagt ner elitsatsningen, ändå går man upp i ottan en lördag och ger sig ut i duggregnet. Ja inte vet jag, men det är riktigt skönt att bränna av ett sånt morgonpass och man blir som en ny människa efter. Körde faktiskt 3 Tim och det kändes ok hela tiden, fick aldrig någon svacka. Trots att det var mitt första distanspass sen i höstas.
Och nu börjar jag verkligen att bli vän med Rotor klingorna. Har kört ganska precis två veckor med dem nu. Det ska bli riktigt roligt att följa utvecklingen.
Eftermiddagen har vi spenderat ute vid grillen. Pannkakor över öppen eld, tänk att det ska smaka så gott när man är ute.