onsdag 25 maj 2011

Resultat Gästrike cupen järbo

Cupen i Järbo gick helt ok för min del. Det är en krävande bana med en hel del rötter och sten. 29'an kändes grymt skön i de tekniska partierna. Jag hade tyvärr lite för mycket luft i för att det skulle vart optimalt, men det är några partier som är riktigt steniga och med för lite luft i där så är det lätt att skrota fälgen helt. Många deltagare, runt 20 i sport klassen. Kul!!!
Nästa vecka arrangerar vi i "bulan". Centrala Sandviken på en helt annan typ av bana. Välkommen då , det kommer bli riktigt roligt.












Klicka på bilden för att komma till Gästrikecupens sida för att se resultaten och cupställningen.



tisdag 24 maj 2011

Gästrike cupen del 3

Ikväll går tredje deltävlingen i Gästrike cupen uppe i Järbo utanför Sandviken. En ganska krävande bana med en längre stigning i början på varvet. Tror vi kör tre varv på ca 50 min om jag inte minns fel. Första start runt 18.30. Återkommer senare med en resultat rapport.



tisdag 17 maj 2011

Gästrike cupen deltävling 2


Ikväll kör vi igen. Ok hammaren arrangerar andra deltävlingen på hedåsen utanför Sandviken. Start 18.30. Tyvärr kam jag inte vara med själv. Kör hårt det är em rolig bana. Lycka till


onsdag 11 maj 2011

Bilder från Gästrike cupen

Här kan ni se mer bilder från första g-cupen.



tisdag 10 maj 2011

Resultat gästrikecupen

Första Gästrike cupen avklarad.
Det kändes helt ok för mig, kände mig pigg tävlingen igenom. Banan var torr och fin. Den innehåller en hel del kurvor, så det är lite lurigt att hitta flytet, så fort man trampat upp fart är det dax att bromsa för en kurva.
29" aren kändes riktigt bra, den är riktigt brutal när det blir lite stökigt, man bara längtar efter mera Sten och rötter;-).
Vi körde ca 30 min, så det blir ganska intensivt. Full gas hela tiden, ingen ide att spara något här inte. Här är prel resultat lista från dagens race.

Herrar Senior (4 varv)

Magnus Palmberg, OKH, 28:41
Pelle Sjudin, SCK, 29:14
Jesper Hjortsberg, GCA, 29:32
Johan Östblom, SCK, 31:08
Björn Boström, SCK, 32:04

Komplett resultat lista hittar du på
www.Gastrikecupen.se

Gästrikecupen ikväll.

Ikväll kör Gästrike cupen igång. Gävle CA står som arrangörer.
Start 18.30 testebovallen.
Upp till bevis med 29".....är det så bra som jag påstår?
Det ska bli riktigt kul att köra med nr lapp på:-), det var ett tag sen sist. Rapport kommer senare ikväll om hur tävlingen gick.

söndag 8 maj 2011

Cykelvård

Det är viktigt med cykelvård;-).



Det spårar lätt ur bara........



I morgon bitti laddar jag för att försöka slå mitt personliga rekord till jobbet. Hoppas på lugna vindar och varmt väder. Sist snittade jag 32, men det ska gå att öka med minst 2km/h till.
Känner mig riktigt taggad.

lördag 7 maj 2011

Här får ni mera 29"

Har nyss vart ute på ett skönt pass med storebror. Ett distanspass med ganska mycket stig. Tyvärr så loggade inte cykeldatorn hela passet, men dem första 20 km kan ni se under "mina senaste träningar"



Provade med lite smalare däck idag och det kändes helt ok, en 29" are blir inte lika känslig som en 26'a när man går ner i däckbredd.



Så här ser det ut från cockpit....,lägg märke till att styret är rakt........



Det är det här som konkurrenterna mest får se.....,,

fredag 6 maj 2011

Nostalgi

Städade ur förrådet förra helgen och så hittade jag på en nr lapp från Alanya, måste ha varit runt år 2000 tror jag.... Det var dem tre bästa från året före som fick nr lapp med namn på. Bart Brentjens och jag bl.a....:-)
Jag kan lova er att dem andra svenskarna som var på plats, blev lite avis.....
Kul att hitta på gamla grejor från förr. Synd att städningen bara tog en halv timme extra. Det är lätt att bli nostalgisk och helt plötsligt stå och tänka på " vad hade jag för cykel då? , vilka däck tävlade ja på? m.m" tankarna bara flyger iväg.






onsdag 4 maj 2011

Snabbdistans

Körde snabbdistans till jobbet idag,ca 20 km 90%asfalt. Kändes hyfsat, orkade snitta nästan 32km/h. -1 grad och vinterkläder, känns som att man kan bättra på det snittet med några km/h med lite bättre förutsättningar. Plus Ryggsäck med matlåda mm;-). mycket bortförklaringar nu.



Kolla in rundan till höger på karta om ni vill utmana tiden....det skulle nog att gå att köra rundan på en racer oxå, men det är ju lite stig i början, så det är på egen risk;-).

söndag 1 maj 2011

Tävlings sugen


Sugen på att tävla. Har bestämt mig för att köra Gästrike cuperna i år. Sen vet jag inte om jag ska köra någon mer tävling. Är lite sugen på att köra nått till race, men vet inte vilken tävling jag ska välja ut. Lida loop är ju en riktigt rolig tävling och banan gillar jag starkt. Men ett långlopp är jag inte direkt tränad för. SM kanske? Nu är ju tävlingstiderna förkortade till i år, så SM kanske kan vara något, men att bara köra SM, låter lite tufft tycker jag. Ni läsare kanske har nåt förslag. Det ska helst vara en tävling som är ganska teknisk och inte altför lång tävlingstid. Tyvärr så tror jag inte det finns så många såna tävlingar att välja på här hemma i Svedala.
Kör hårt