onsdag 15 juni 2011

Jag behöver en ny morot

Nu när jag avverkat lidaloop som har varit en inspiration för mig när det gäller träning den sista tiden, går liksom luften ur en. Jag behöver hitta nån ny motivations höjare. Jag funderar starkt på att kanske gå in lite extra för nån tävling lite senare i höst. Då kan jag ta lite semester nu;-). Sen börja på att fokusera lite på den ev tävlingen senare efter sommaren. Någon som har något förslag?
Jag kanske kan tänka mig "nya" Finmmarksturen eller varför inte Ultrabirken..... men där vinner dem på 6 timmar...... Lite väl långt, men jag tror en 29" are hade vart grym på den banan.
Ni får gärna komma med förslag.




måndag 13 juni 2011

Lida loop över förväntan

Igår kördes Lidaloop, andra deltävlingen i långloppscupen.
Jag bestämde mig för ungefär 4 veckor sedan att jag skulle köra Lida och har sen dess tränat lite extra. Fick en ganska kass start, låg runt 20:e plats efter startbacken,men lyckades ganska enkelt ta mig framåt i fältet. Försökte sen ligga runt 5:plats hela tiden. I slutet på första loopen fick wengelin, Löfström och Nilsson en liten lucka, men den lyckades jag och darvell täppa igen. 29"aren kändes helt brutalt skön på de tekniska stigarna, jag bara satt och flinade ibland;-). På andra loopen hände inte så mycket förutom att jag körde över Darvells vad efter att han vurpat precis framför mig:-(. Jag försökte hoppa över hans ben när han låg på stigen,men lyckades inte helt, men det gick bra ändå, jag hade mjuka däck tyckte darvell efter målgång:-).
Vid varvningen inför sista loopen sprack det isär lite igen och sista loopen bestod mest i att jaga dem som var framför. Mina krafter tog tyvärr slut när det var 5 km kvar och jag kämpade mig imål på en 7:e plats. 1,45 efter Lars Bleckur som vann före Darvell. Ja är helt enkelt supernöjd med att ha hängt med så pass bra i täten med så lite träning. Jag kan lova er alla att utan 29"aren hade jag inte gjort så bra ifrån mig. Nu är jag ännu mer övertygad om att 29" är framtiden. Tyvärr så tar det bara lite längre tid för vissa att fatta det.....eller kanske bra för mig, för då kan jag fortfarande vara med och leka med alla 26"are ett tag till;-).



måndag 6 juni 2011

Gästrikerundan

Igår brändes det av ca 115km på den heldämpade anthem 29'an. 38,6 i snitt.
Det kändes helt ok för mig nästan hela loppet. Jag försökte att vara aktiv hela tiden och se till att farten hölls uppe. Blev lite krokig i benen på slutet när det blev några fartökningar.
Det blev med andra ord, riktigt bra träning för mig inför Lida till helgen. Ikväll är det gästrikecup undrar hur mina ben mår då?;-).


söndag 5 juni 2011

Lida loop fokus mm

Nu har det vart långt mellan uppdateringarna här på bloggen, skärpning Magnus. Vad har hänt den senaste tiden? . Jo jag har bestämt mig för att köra Lida loop nästa helg. Jag har vart frisk och kunnat träna ganska bra den senaste tiden och gillar verkligen Lida loop banan starkt. Ska bli riktigt roligt att se hur pass man hänger med eller inte......
Idag ska jag köra Gästrikerundan, ett lokalt landsvägslopp på 125 km som förberedelse. På mountainbiken naturligtvis;-). Sen väntar gästrikecupen på tisdag kväll inne i Gävle. Efter det blir det nog lugnt några dagar inför Lida.
Förresten så blev våran nya bana på Gästrike cupen i tisdags riktigt riktigt rolig och omtyckt. Den var grymt intensiv med många branta backar. Vi åkte 7 varv på en bana som var 1200 meter lång och med en segrartid på ca 32 minuter!!! Ser fram mot att köra den banan igen senare i höst.




Avslutar med en bild från när vi var och kollade på "kosläpp" för några veckor sen. Det kommer nog se liknande ut när jag "släpps" iväg på Lida.....;-)