tisdag 31 januari 2012

Stakoraklet

Igår kväll brändes ett skidpass av. Det gick lätt i spåret så jag orkade stå och staka hela träningspasset. Börjar kännas bättre och bättre med skidåkningen nu när man börjar få ihop nån mil. Idag vaknade jag tyvärr med lite kli i halsen, så idag blir det ofrivillig vila. Hoppas inte att det blir något långdraget nu när det gått så bra och träna på slutet. Hadet gött och gå på ställ....



söndag 29 januari 2012

Morgonstyrka

Då var dagens och veckans första träningspass avklarat. Pendling till jobbet med enbensträning och lite benstyrka när jag kom fram. Pustar ut med en kopp kaffe nu och väntar in dem första kunderna.
Godmorgon allihop och ha en riktigt nice dag. Ps hörde att dem klarat frontflip med skoter på Xgames i helgen....fan fick man inte vara först med det heller;-)))



Mycket skidor nu.

Blev en superlyckad vinterolympiad igår. Bandy ,sparkstafett och skidstafett varvat med skoter och fyrhjulingskörning. Allting var grymt roligt och alla tyckte det var jätte trevligt.
I morse var jag naturligtvis stel i hela kroppen efter gårdagens ovana aktiviteter. Idag blev det ett ganska tufft skidpass. Skatade med båda grabbarna i pulkan bakom och jag fick bita i rejält för att försöka hänga med frun. Men det var bra träning och jag var mer än trött efteråt.
Sammanfattningsvis en mycket bra träningsvecka. Nu börjar planeringen inför nästa.
Med fortsatt fokus på skidor , styrka och intervaller.
Imorgon väntar även ett möte med Garmin för att diskutera fram lämplig Gps modell till Mtb satsningen uppe i Högbo.
Ha det gött och håll till höger för snart kommer jag och blåser förbi......;-)



Ebbe ligger och trynar , medans jag kämpar.

lördag 28 januari 2012

Träning plus ladd för olympiaden

Tidig morgon idag igen. Uppstigning 5.30. Sen bar det iväg ut på ett distanspass kl 06.00. Blev ett lugnt pass på 3,5 timme efter vintriga vägar. Kroppen kändes helt ok, var lite ovant att åka över 3 timmar bara, har inte gjort det på länge. Funkar bra och köra helt själv faktiskt, tycker det kan vara riktigt skönt att åka och filosofera och låta tankarna sväva iväg på både det ena och det andra.
Tillbaka till 9.30, lagomt till frukosten med övriga familjen.
På eftermiddagen väntar "vinterolympiaden" ute på isen. Det blir bl.a. Skidor, långfärdskridskor, bandy och skoteråkning mm.




Hugo får ta hand om första sträckan i familjestafetten ;-)))

torsdag 26 januari 2012

Enbensträning

Nu när jag ändå är uppe i varv. Passade jag på att köra lite enbensträning under morgonpendlingen och avslutade med lite styrkeövningar.
Kroppen känns fortfarande hel och pigg trots ganska intensiva pass på slutet. Vart ska det här sluta......


Vintercykeln fick vila lite när vi kom fram. Det behöver han.

Eget skidspår

Kände att jag bara måste ut och köra ett kvällspass på skidorna. Bor ute vid Storsjön utanför Sandviken och har ett skidspår som går på isen bara 30 m från huset. När jag kom hem från jobbet så var det helt nydragna perfekta skidspår.
Så det var bara att lägga luvan lite på snedden fräsa ur snoret en par gånger så att man fick en känsla av att man "var" Wassberg för en stund. Tokstakning med den nya tekniken som alla snabbingar kör. Nej direkt snabbt går det inte, men huvudsaken man tror att man är snabb.



Stakoraklet från Vassviken;-)



Huset i bakgrunden. Lyxigt att kunna ta på sig skidorna i vardagsrummet och glida ner till spåret utan att ta ett stavtag.



Fint.

onsdag 25 januari 2012

Godmorgonintervaller

Måste väl få skryta lite med att jag redan brännt av mitt träningspass. 05.45 drog man ut på ett skönt intervallpass. 4 minutare stod på shemat. Skönt och få köra ur allt snor och skit så här tidigt. Nu väntar en kopp kaffe sen är det jobb som väntar. Ha det gött och håll stumt...



Oss pendlare emellan

Jag har fått in ett sånt skönt flyt i cykelpendlingen nu. Har kört i stort sett varje dag till och från jobbet nu senaste 3 månaderna. Och jag vill inte åka bil, blir less dem gångerna jag är tvungen att ta den. Tar ca 20-25 minuter enkel väg på vintern. Jag ser i stort sett bara fördelar med att cykelpendla. Man får i första hand lite motion, man slipper bilköer och man slipper tanka bl.a. Det negativa är att det kan vara lite drygt nu på vintern och klä på sig alla cykelkläder med skoskydd och underställ och allt annat. Men har upptäckt nu på senare tid att det bara går snabbare och snabbare ju bättre rutiner man får. Idag blev det lugn pendling, men imorgon är planen att köra av några intervaller till jobbet.
Läste om nån pendlare förut som hade ca 2 tim !!! Enkel väg!! Till jobbet. Det lät drygt. Han käkade frukost under cykelturen för att slippa gå upp så tidigt. Flytande gröt i plastpåsar... Låter helt groteskt tycker jag. Kanske ska prova någon dag;-))).




tisdag 24 januari 2012

Tok Grisning

Blev snabbdistans efter jobbet istället för intervaller. Halvtaskigt plogat och moddigt underlag gjorde att det gick lite tungt. Blev allmänt förbannad på att det gick så sakta. Så jag skickade i tyngsta växeln och bara grisade mig fram. Blev ett dyng jobbigt pass som förhoppningsvis gav någonting ivf.


På tal om att bli förbannad....så blev grannen i stugan minst sagt förbannad efter att ha fått ett träd rakt över stugan. Akunamatata.....vilken härlig dag

Ladd för stafettvasan

Skidträning igår kväll med grabbarna på jobbet. Vi laddar för stafettvasan i år. Ska bli riktigt kul. Mycket snack om olika staktekniker nu... Alla kör sin egen stil.
I morse pendlingscyklade jag som vanligt. Efter jobbet väntar några dryga 8 minuters intervaller.



Bjuder på en till bild på pärlan.

måndag 23 januari 2012

Nu tar vi nya tag

Nu har det flytit på bra med träningen dem fyra sista veckorna. Träningsformen känns helt ok. Har inte alls haft nåt sug av att skriva på bloggen på ett tag, men tänkte försöka rycka upp mig där med lite kortare och mer dagliga inlägg. För det händer saker hela tiden. Vi håller bl.a. på för fullt att planera Högbobiken som kommer köras den 3 juni. Sen är jag i full gång med att hjälpa Högbo med deras storsatsning på flera MTB spår till våren. Min Pärla en Datsun 120y har fått ny färg och nya shyssta fälgar. Den blev riktigt grym. Nu kan man åka till tävlingarna med stil. Om det nu blir några....vi får se....joo kanske om jag bara är i hyfsad form så dyker jag NOG upp eller....;-)




Fläskigaste åket i byn.