tisdag 15 januari 2013

Fett med Fatbike




Vill oxå ha en Fatbike. Får löpande information från två masar om hur grymt jäkla roligt det är med Fatbikes. Blir ju ganska avis, kan jag snabbt erkänna. Har alltid förespråkat lite större dimension på däcken och dess fördelar. Men har aldrig testat något så brett som 4 eller 5". Nu under dem vinterförhållanden som råder, kan jag bara tänka mig hur kul det verkar vara. Den här vintern har jag en hybrid som vintercykel och får väl i typ cykelcross bredd på däcken som Max.....verkar ha gjort ett dåligt val. Jag är så långt bort från en Fatbike man kan komma, men längtar nog mest av alla på att få bränna ut på ett fett träningspass. Tror stenhårt på att det är riktigt bra träning oxå.



Ser ju rätt FETT ut!!!
Nästa år byter jag nog ut den där hybriden.
Imorgon kväll kör vi ivf ett lite hårdare träningspass uppe i Högbo. Full gas i ca 40-50 min på plogade vintervägar. Ser fram mot att få vrida ur kroppen igen.


fredag 11 januari 2013

Trimtex Bikeweekend

Nu har vi kokat ihop något som jag tror kommer bli hur kul som helst. Ett teknikträningsläger för alla som vill bättra på sin cykelteknik. Förlagt uppe i Högbo på det superfina Högbobrukshotellet. Vi har ju haft ett samarbete med Hotellet nu ett år med hyrcyklar och utveckling av MTB spåren. Nu satsar vi på att få till ett kanonläger, med full service. Teknikträningarna kommer bla jag vara med som ledare,sen har vi ett flertal andra Elitåkare som kommer vara med och hjälpa till. Deltagarna kommer få full support. Vi tar hand om deras cyklar efter träningarna. Tvättar och smörjer upp cykeln så att den är redo för nästa pass. Deltagarna äter äter gott och vilar skönt mellan träningarna. Eurosports Roberto Vacci och Vasaloppsvinnaren Daniel Tynell kommer vara med som underhållare och planerar flera roliga överaskningar. KOLLA IN HÖGBO BRUKSHOTELL hemsida för mer info

onsdag 9 januari 2013

Fullspäckad dag

Uppstigning strax efter fem i morse. Brukar normalt sett gå upp runt den tiden. Men idag skulle jag inte börja jobba förräns kl 9.30. Drog i mig den vanliga frukosten. En talrik gröt.


Sen kastade jag cykeln i bakluckan. Drog iväg till jobbet.


Ställde av bilen där och drog ut på ett fint morgonpass.


Blev cirka 3 timmar i behagligt tempo. Idag kändes kroppen riktigt bra, var aldrig riktigt sliten nån gång. Körde på vatten och nötter, ingen smaksensation direkt, men en jämn blodsockerkurva ivf.


Stannade och fick mig en rejäl whisky i Mackmyra. Nej.... Men jag fick njuta av soluppgången och känna lukten av Whisky när jag åkte förbi destilleriet. I vart fall.
Direkt efter jobbet blev man klippt. Efter det jobbmöte och sen
dagen avslutades dagen med bandymatch på Göransson Arena. Bra match där SAIK vann till slut med 7-4.
Puh!!! Äntligen hemma nu. Bäst att passa på att sova nu, för i morgon ringer kl 5 igen !!!!!
Några intervaller innan jobbet kanske.

Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 8 januari 2013

Träningsplanering

Gillar att planera min träning. Men har väl aldrig varit sådär duktig som många är och kan räkna ihop hur många timmar och mil mm dem kört varje år. Nej, för mig gäller lösa lappar för varje vecka. Ibland kan det bli en lite längre planering, då det kanske ska formtoppas el liknande.
Just nu har jag väl egentligen tre grundpass som jag kör 2 ggr/vecka. 4 minuters intervaller, 30 sek intervaller och styrketräning. Får jag till ett distanspass är det bara bonus.



Så här kan en typisk veckoplanering se ut... Ja jag vet, den är lite slarvigt skriven. Men det är bara för att ingen ska kunna kopiera min träning rakt av och sen bara komma och blåsa förbi mig i en backe och göra "långnäsa".
Besiktade " gammel" bilen idag och det gick sådär...,fick ta fram skruvmejseln två gånger. Åkte på ombesiktning ändå. Höger bakbroms helt ur funktion.....
En 74'ans Datsun 120y. Inte helt vanlig bil. Dem är alltid lika imponerade på besiktningen över att jag håller den i hyfsat körbart skick.



Här är jag på väg hem....försenad som vanligt.

Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 7 januari 2013

Ska göra ett försök till

Har verkligen legat riktigt lågt med att uppdatera bloggen dem sista månaderna. Tänkte försöka mig på att ge den en chans till. Har rensat upp lite och bytt header bild....sorry hittade inget bättre just nu. Ska fixa nåt snyggare. Men tycker bilden är lite cool ändå och den väcker en del minnen. Ska inte vara alltför långrandig i detta inlägg, måste gå och sova snart. MEN jo allt är bra med gubben nu efter några förkylningar. Börjar komma igång bra med träningen. Två pass i dag faktiskt!!! Styrka före jobbet och några fyror ute efter jobbet.
Händer mycket saker hela tiden, som jag gärna delar med mig. Så nu gör vi ett allvarligt försök till med den här bloggen.



Så här ser gubben ut nuförtiden.....var ju ett tag sen vi sågs.