torsdag 25 juli 2013

Tidigt morgonpass idag. Ivf för att vara på semestern. Stack iväg 07.00. Körde i två timmar på dem allra roligaste stigarna jag vet i närområdet. Blev en hel del höjdmeter. Ca1200hm på under 40 km. Säger ju en del om kuperingen. Blev ett sånt där halvhårt pass. Lite tidsnöd på slutet, då jag lovat att vara hemma till nio. Då blev det automatiskt hårdkörning.
Kroppen känns sådär halvbra efter några vilodagar.
Nu har vi resten av dagen kvar till att sola, bada och äta gott. Skönt!!!!

onsdag 24 juli 2013

Lugn semestervecka




Tagit det riktigt lugnt nu efter SM.
Spenderar tiden uppe i stugan.
Idag var jag ut med Hugo på en lite längre tur... Ca 6 km med ca 6 st fika stopp. Tur jag hade laddat fickorna med smågodis.


Här är vi på Siljansleden på väg upp mot Kanshol.



Vi håller till ungefär vid nedre krummelutten på s:et i Siljan.
Närmare bestämt Solleröåsen.
Nu i helgen kör dem Fäboledsturen. En löpartävling från Gesunda, med mål uppe på Solleröåsen. Tidigare har dem även haft en mtb klass. Mycket höjdmeter och riktigt fina stigar.
Ska tyvärr inte vara med själv. Men stigarna är fint uppklippta och perfekta att cykla på.

söndag 21 juli 2013

SM summering

Körde SM i XCO igår nere i Södertälje. Slutade på en 10:e plats. Vann gjorde Mattias Wengelin. Stort Grattis!!! Imponerande kört!!! Målsättningen var topp 10 , så det känns på nåt sätt skönt att jag klarade den efter ett minst sagt struligt cykel år. Hade ändå förhoppningar om att kunna köra lite bättre än så. Men igår var jag inte bättre. Stod i tredje startled och fick en dålig start. Sen var det bara till att köa första varvet. Stressade mig upp till en 8:e plats efter drygt halva tävlingen, men den uppkörningen fick jag sota för på slutet. Dalade en par placeringar på slutvarven. Jag hade behövt en monsterstart och sen kunnat dala lite i resultatlistan för att kunna få till en bättre placering. Men den förmågan fanns inte.
Luften brukar normalt sett gå ur mig efter ett SM, då jag brukar satsa extra hårt på den tävlingen. Då har det oftast gått bra och jag har liksom varit lite nöjd med det och inte tittat så mycket framåt.
Nu är jag inte helnöjd och har redan börjat tänka på vilket nytt race jag skulle vilja lägga lite extra krut på. Kanske jag inte har den där xc kapaciteten att ligga nära rött i 90 minuter just nu. Jag känner mig ändå i skaplig form och minst lika snabb som förra året, då jag var topp fem på alla långlopp jag körde. Kanske gubben ska testa ett långlopp ändå..... Fast det bär emot. Hade ju bara tänkt åka xc i år.
Inte helt omöjligt att gubben ändrar lite på sina planer
Vi får se hur det blir , vore lite kul och testa.



Bild lånad från Jesper Andersson
Klicka på bilden, så kan ni kolla in lite fler fina bilder från igår.

måndag 15 juli 2013

Idiot förklarad!!

Drog iväg till Hedåsen idag efter jobbet och körde lite xc träning. Körde en avkortad variant av gästrike cup banan med en par extra backar. Banan blev riktigt intensivt jobbigt, med många igångdrag och korta backar. Kroppen känns helt ok.
Hedåsen är ett ställe där många springer och idag träffade jag på en sån där drygskalle som tyckte att jag inte skulle cykla där.... Jag försökte vara vänlig och svarade att det finns plats åt oss alla här. Men han fortsatte dryga sig och sa att det finns andra ställen att cykla på. Jag avslutade konversationen med att förklara för honom att han var dum i huvudet.... Ja ja, så kan det gå. Men jag lade ingen energi på hans kommentarer utan körde klart mitt träningspass som tänkt.
Jag har väldigt svårt att förstå mig på folk som irriterar sig på dylika saker. Visa lite hänsyn, var glad och ha kul med alla andra i skogen. Oavsett om du springer eller cyklar eller vad du nu gör, det lönar sig alltid!!!
Efter träningen drog vi upp till lekparken i Högbo, käkade och kollade lite på djuren med grabbarna. Imorgon blir det vilodag. På onsdag har jag planerat ett lite längre pass. Det sista hårda passet innan SM på lördag. Hej hopp, nu går vi och lägger oss och sover.




Ebbe: Måste bara kolla om geten har bajsat!!!

lördag 13 juli 2013

Just idag var jag snabb!!

Körde tävling med mig själv idag och JAG vann!!
Försökte ligga på bra hela tiden och försökte hitta flytet i åkningen. Kändes riktigt bra idag, ca 40 sek snabbare per varv mot förra gången. Drog av fyra varv på nio km banan i Högbo. Varmt, torrt och snabbt före.
Känns som att formen kommer krypande.... Ska bli kul att åka ner till Södertälje på SM om jag har den här känslan i kroppen.
Nu får vi försöka lägga pusslet rätt dem här sista dagarna.
Åker i första hand ner för att ha riktigt KUL!!


Värmde upp med Hugo. Kul att se vilka framsteg han gör dag för dag.

torsdag 11 juli 2013

Det rullar på.....




Jahaja, hur går det med träningen Palmberg??
Joo, det rullar på.... Nej den var dålig;-).
Faktiskt så går det helt ok med träningen. Var på hedåsen häromdagen och sprätte runt på Gästrike cup banan. Kändes helt ok i kroppen, men ingen dundersuccé form. Igår kväll blev det ett liknande pass. Gjorde ett försök att putsa tiden på mitt rekord igen på nian i Högbo. Men hade inte den formen igår. 20 sek efter rekordet!!!
I morse var jag ut på ett lugnt distans pass på runt 3 timmar. Idag kändes kroppen pigg, men inga rekordförsök idag inte.
Nu tar vi det lugnt resten av dagen. Furuvik nästa, sen ev en båttur framåt kvällen.




måndag 8 juli 2013

Finjusteringar

Dem här sista två dagarna har vart rätt fysiskt jobbiga. Har skottat ut ca 15 m3 jord!!! Håller på att fixa till tomten lite. Har tagit det som träning, så jag har flått på rätt bra. Att bara skotta ut jord är väl en sak, men om man ska förflytta den en bit först oxå, så blir det rätt drygt. Men nu är det klart. Är lite stel här och där, så nog har jag fått lite träning allt.



Har ju fått en del hjälp av grabbarna oxå.
Brände av ett fyraminuters intervallpass nu på kvällen, kroppen känns väl sådär lagomt pigg efter några ganska tuffa dagar nu. Men vi fortsätter våran plan. Några dagar till med hård träning kvar nu. Imorgon fm står ett snabbdistans pass på schemat. Kör Gästrikecup banan nere på hedåsen. 3 varv i maxfart. Borde ta ca 25 minuter. Troligtvis är den banan ganska lik SM banan i Södertälje. Har inte kört den än, bara sett en karta.
Men den innhåller många kurvor och en del korta spurtbackar.
Hoppfaderallanlej!!!

söndag 7 juli 2013

Xc träning

Körde ett bra xc pass i morse. 4 varv på Högbos 9km MTb bana.
Kände direkt vid uppvärmningen att det kommer bli en tung dag.... Tog mig i kragen i vart fall och genomförde alla fyra varven. Hade väldigt jämna tider, låg mellan 20:50 och 21:10. Men saknade det där klippet i backarna idag och den där lekfulla känslan som infinner sig när det går lätt. Kämpade på och försökte tänka positivt hela tiden. Behöver nog klara av att åka ca 1 minut snabbare/ varv för att vara känna mig i hyfsad form. En veckas hårdkörning till, sen släpper vi på träningen. Då ska vi leka oss fram i skogen igen!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 5 juli 2013

Dagens träning avklarad

Drog iväg strax efter 6 i morse på ett lugnt distans pass. Mestadels asfalt. Obefintlig kuperingen. Lugnt och skönt. Blev strax över 3 timmar. Hemma innan barnen vaknat. Tagit ett dopp i Storsjön nu och satt på en balja med kaffe. Bra start på den här dagen.






Imorgon kör vi ett tävlingslikt pass på ca 90min. Ser fram mot att få gasa lite igen.

torsdag 4 juli 2013

I dag var det bara att ställa in skorna!!




Ett gammalt klassiskt ordspråk, som man ska passa sig för att använda...
Men idag gjorde jag ett försök på att bräcka mitt gamla rekord på 9km MTB Spåret i Högbo. Förutsättningarna banmässigt var riktigt bra. Torrt, finväder, nyklippt och ingen vind. Mitt tidigare rekord, som jag lyckades ta förra året var på 19:21. Idag drämde jag till med 19:11 !!! Putsade rekordet med 10 sek. Jag trodde inte alls att jag hade den formen nu, men det kändes bra när jag värmde och ställde in mig på att nu ska jag fan ner under 19 minuter. Men nu är det bara 11 sek kvar!! . Jag har kört den här banan hundratals varv. Så jag vet exakt hur hårt jag kan gå på i alla kurvor. En halvtaskig dag med dålig tajming, ja då är det kört, det känns redan efter några hundra meter. Nu ska jag fundera ut vart jag ska kapa dem där sista 11 sekunderna.
Dax för ett skönt morgondistans pass i morgon bitti. Avfärd 06.00.
Än så länge följer jag min SM träningsplan. Håll stumt!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 3 juli 2013

Jaha, då kör vi då!!!

SM eller inte SM i år??
Jaaaaa, det är klart jag kör SM.
Nej inte så klart om du frågade mig för 2 timmar sen, men nu har jag bestämt mig, trots allt strul med skador och lite tävlande och träning i år. Nu känns det faktiskt ganska bra att jag bestämt mig. Men det var faktiskt först idag, som kroppen kändes hel igen efter allt vurpande. Ca 2 veckor med hård träning väntar nu inför SM och jag hoppas att jag kan komma i hyfsad form ändå. Jag är nu 42 år fyllda och vet att jag blir inte snabbare med åren. Jag åker ändå ner till SM för att göra mitt livs lopp med den form jag har då och hoppas kunna vara en bra förebild för alla yngre cyklister som är på väg upp.
Idag kördes ivf ett fint intervallpass med 4st 4 minuters intervaller först och sen fyllde jag på syranivåerna med några 30 sekundare. Kan inte påstå att jag var pigg, men viljan att ta i finns. Fokus nu kommer att ligga på MTB träning i skogen och en hel del intervallträning blandat med allmän styrka och benstyrka. Ja, dvs det som behövs för att kunna köra fort i ca 90 minuter.
Ska försöka vara duktig på att uppdatera bloggen nu dem här sista veckorna innan SM för er som är intresserade av att följa mina förberedelser.



Naturligtvis har jag komponerat ihop en bra "SM träningsbana"
Hej hopp, nu håller vi stumt!!!

måndag 1 juli 2013

Ghetto kompressor




Har lyckats med konststycket att punktera två pass i rad nu under veckan i stugan. Rätt stora hål som punkavätskan(Stans) inte klarat att täta. Vägrar att köra med slang, har sån körstil att det skulle inte funka. Tog med mig två extra däck, som tur var!!!
Men kompressor tänkte jag inte på att ta med:-(.
Alla ni som vet hur det kan jävlas när man ska få däcket att täta mot fälgen, vet hur jävligt det kan vara utan kompressor.
Men skam den som ger sig.
Googlade lite och hittade en smart lösning. En ghetto kompressor, helt enkelt en behållare man blåser upp tryck i med fotpumpen och använder den sen som en kompressor. Trodde inte alls på den från början. Men ack så fel jag hade:-). Den fungerar. I första försöket lyckades jag, helt sanslöst!!!
Perfekt att ha med sig i bilen, då man är ute på tävlingar. Ett varningens finger bara, den är inte helt riskfri. Jag kommer ihåg att vi pumpade upp flaskor när jag var yngre tills dem small. Runt 8-9 kg tror jag man behövde pumpa upp dem till innan dem small. OCH det blir ingen liten smäll kan jag lova. Nu pumpade jag upp till ca 4 kg bara, men det kändes ändå lite otäckt.
Det enda som behövs är en petflaska(viktigt att den är kolsyra, då tål den tryck).
Två lösa ventiler,en slangstump och lite åsa-nisse jävlar anamma. Sen är det bara att sätta igång.



Närbild på den korkade lösningen. Lycka till nu och var försiktiga!!!!;-)