torsdag 26 december 2013

Tränings snus

Avverkat ett fint distanspass idag. Chansade utan dubbdäck idag. Ville åka långt och det är ingen höjdare att göra det med dubbdäck. Avfärd runt 05.30!! Och hemma strax efter 10.00 precis som planerat. Kroppen kändes helt ok, blev trött idag men inte tokslut!!
Har återställt energiutgifterna nu med gröt, kaffe och "tränings snus";-). Ja det var det bästa jag kunde komma på att säga när yngsta sonen nyfiket undrade vad jag åt till kaffet;-). Men det ser ut som choklad pappa!!! Ja, men barn får inte snusa, så det är bäst pappa äter upp den här "tränings snusen". Tycker inte barnen ska äta, så mycket godis, men har man tränat långt, så är det ju nästan ett måste att fylla på depåerna.


Tränings snus.....mmmmm
På STRAVA hör till höger, kan ni kolla in vart jag varit idag under långpasset.

fredag 13 december 2013

Vad ska jag satsa på att köra nästa år da?

Ja, hur går tankarna uppe i gubbens huvud?!! Vilken typ av satsning blir det till 2014?
Jag har nog inte bestämt mig riktigt än, men det börjar bli hög tid. Jag vill gärna styra träningen efter vilken typ av tävlingar jag tänkt köra, men tankarna går bara isär... Mitt hjärta säger att jag vill köra xc-cupen. Men nu passar dem datumen mig inte speciellt bra. Plus att jag inte kan åka Elitklassen i Vårgårda. Reglerna är nämligen så att om jag ska åka veteran VM, så får jag inte ha plockat några UCI poäng samma år. Den risken tar jag inte.
Mitt störta mål nästa år är veteran VM i Norge. För att få så mycket hårdhet och bra motstånd som möjligt, har jag därför som plan att köra i Elitklassen i Långloppscupen och i H40 på veteran SM. Och helt enkelt strunta i xc-cupen. långloppscupen passar mitt schema mycket bättre och sen har jag fem deltävlingar inom 20 mils radie. Vilket gör att jag kan välja att åka hemifrån samma dag som tävlingen är. Ja...... ni ser mitt resonemang, det lutar åt ett visst håll. Men jag ska tänka över allt en gång till.
Hur kommer jag att stå mig i Elitklassen?? Ja, det är ju svårt att sia om, men jag tror ändå att jag kan ha "hyfsade" chanser om träningen går bra i vinter. Min vinter träningsplan börjar ta form och motivationen är på topp.
Får jag bara vara frisk och hel så kan nog kanske gubben hänga i lite til.......;-). Jag återkommer i ärendet när jag bestämt mig helt.

torsdag 12 december 2013

Trimtex Bikeweekend 2014 teknik och träningsläger

Förra året körde vi trimtex Bikeweekend, ett rent teknik läger för första gången. Det var otroligt roligt. Grymt kul att se utvecklingen på alla deltagare. Vi kommer att ha liknande upplägg även till nästa år. Vi satsar stenhårt på att förbättra tekniken 2ggr om dagen och efter avslutad teknik träning, så finns det tid till att hinna träna en del annat också. För dem som vill kan man avsluta helgen med Högbobiken. Högbobiken är ett motionslopp på 20, 30 eller 60 km. Gå gärna in på högbobiken och läs mer. Vill ni veta mer om Trimtex Bikeweekend, gå gärna in här och titta.

tisdag 10 december 2013

Specialized Epic 2014

Ja, ni läste rätt. Jag kommer nästa år att grensla en Specialized cykel. Har åkt för Giant sedan år 2000. Räknat ut att jag har åkt på minst 15 olika Giant cyklar genom åren. Från 2002 naturligtvis på heldämpat. När 29" slog igenom för några år sedan,har jag fortsatt att köra storhjuling. Vill passa på att Tacka Jaguarverken som hjälpt mig alla dessa år, har varit klanderfritt. Ni har verkligen supportat mig genom åren STORT TACK!!!! Anledningen till att jag byter nu, är att vi i butiken (ppcykel) har bestämt oss för att satsa ännu mer och bestämt oss för att satsa på ett märke till. Jag vill verkligen prova vad deras cyklar går för, så jag vet vad jag har att jämföra med. Sen ska jag inte sticka under stolen med att, det kommer vara en motivationshöjare att få köra något annat ett tag. Nästa år kanske jag kör Giant igen ?!! och nästa därpå en Specialized igen?!! Det får vi se; men KUL ska det bli.

måndag 9 december 2013

Älskar snö

Träningen sista veckan har varit helt okej. Inte tokmånga timmar, men en hel bra kvalitetspass.
I helgen hade vi -15 grader kallt, så då blev det lite bra xc träning i skogen. Har en runda som går precis bakom huset som funkar bra. Drog en runda med snösläden först, sen var det bara att köra. Perfekt träning, då det är riktigt kallt ute.
Idag blev det ett testcykelpass. Brände av några enminuters intervaller. Känslan var bra mycket bättre idag, mot förra veckans liknande pass. Nu väntar lite gym imorgon bitti innan jobbet. Hoppas på en pigg kropp då.....


Så här ser min utsikt ut från testcykeln. Kör med öppen dörr, för att gå i mig mycket frisk luft.





Satt upp lite nya skyltar idag oxå!!! Nu satsar vi på ett märke till. Vi välkomnar Specialized till ppcykel !!!

måndag 2 december 2013

Äntligen igång

Har vart rasslig sista veckan och inte kunnat träna någonting. Nu idag testade jag med att köra lite testcykel. Har gjort en planering för veckan och som mål har jag att genomföra alla passen något lugnare än vanligt för att inte åka på något bakslag och bli sjuk igen. Därför tejpade jag helt enkelt över wattmätaren på monarken och gick på känsla.....det skulle jag inte gjort. Dem tre första intervallerna gick jag ut på tok för hårt och hade syra upp över öronen. Så jag fick lov att köra en intervall utan tejp och sen gick det bättre. Ganska nyttigt faktiskt. Jag hatar att sitta och stirra på en watt eller pulsmätare, så i vinter ska jag nog låta tejpen sitta där och fokusera på annat istället. Nu väntar ett gym pass imorgon bitti och det är det första på länge oxå. Jag kör nog samma taktik då med. Vi går ut stenhårt, så kanske man blir sådär skönt gymstel i kroppen till onsdag.
Sen har det hänt en hel del andra saker på sista tiden som tänker skriva om senare i veckan.
Vilken cliffhanger.....spännande, vad kan det vara????;-)


En bild på min första heldämpade Giant från 2002. Den tog faktiskt det första SM guldet i Eliklassen på fulldämpat. Sen dess har jag kört fulldämpat från Giant.